Bu yazımızda Watchguard Xtm cihazının sıfırdan yapılandırmasını anlatacağım.Watchguard ı Network ümüze yada direkt olarak bilgisayarımızın ethernetine bağlıyoruz.Watchguard Xtm serisinden Default ip adresi : 10.0.1.1 olarak gelmektedir.Cihaza erişebilmek için ip adresimizi aşağıdaki gibi vermemiz gerekmektedir.

1

Ip yapılandırmamızı yaptığımıza göre artık cihazı yapılandırabiliriz.Bunun için kullanacağımız yazılım Watchguard System Maneger’i bilgisayarımıza kurmamız gerekmektedir.(Bu yazılımı Watchguard sitesinden temin edebiliriz.)Programı açıyoruz ve konsoldaki Tools menüsünden Quik Setup Wizard ı çalıştırıyoruz.

2

İlk sayfayı “NEXT” diyerek geçiyoruz.

3

Karşımıza çıkan sayfada ilk seçeneği seçiyoruz cihazı bulabilmen için hazır diyoruz ve “NEXT” diyerek geçiyoruz.

4

Network üzerinde cihazımızı tarıyor ve bulmaya çalışıyor.

5

Cihazımızı buluyor.

https://www.gokhanvarol.net/wp-content/uploads/2011/07/62.jpg

Cihazımıza bir isim veriyoruz.

7

Watchguard üzerindeki portlara herhangi bir yönlendirme yapmadığımızı var sayarak cihaz bize Interface 0 External (Dış bacak) yapacağını ve bizim de onu hangi metotda kullanacağımızı soruyor.Biz modemi Bridge moda aldığımızı ve tüm işlemi watchguard yapacağı için “PPOE” olarak seçip NEXT diyerek devam ediyoruz.

8

PPOE seçtiğimizden dolayı İnternet sağlayıcının bize vermiş olduğu kullanıcı adı ve şifresini giriyoruz ve NEXT diyerek devam ediyoruz.

9

Sıradaki sayfada sihirbaz Interface 1 ve 2 nin Trusted (iç network) bizden bir ip bloğu tanımlamamızı istiyor.Sağlıklı bir kurulum için ip bloğunu burada değiştirmeyi önermiyorum.Kurulum bittikten sonra değiştirmemiz daha sağlıklı olacaktır. ”NEXT” diyerek devam ediyoruz.

10

Sırada DNS bilgilerini istediği bir sayfa ile karşılaşıyoruz.(Önemli) Burada gireceğimiz DNS adresleri cihazımızın kendi servislerini sorgulayabilmesi için Internet e çıkarken kullanacağı DNS lerdir. Bu yüzden TTNET in DNS sunucularının IP adreslerini tanımlayarak devam ediyoruz.

11

Adım adım gelen sayfaları yan yana sıraladım. Bu sayfalara şimdilik değinmiyoruz. “NEXT” diyerek geçebilirsiniz.

12

13

Bu adımı da “NEXT” diyerek geçebilirsiniz.

Neredeyse son adım; cihazın aktif olabilmesi için Lisans Key ini gireceğimiz sayfa karşımıza geliyor. Register işleminden
sonra watchguard sitesinden bir Feature Key alınmış olması gerekiyor. İşte o key i burada kullanıyoruz. Tüm o uzun metni “COPY” “PASTE” ile bu boş çevreye alıyoruz ve “NEXT”diyoruz.

14

Cihaza WSM (WatchGuard System Manager) ile erişeceğimiz zaman kullanacağımız Status, yaptığımız değişiklikleri
kaydederken kullanacağımız Configuration şifrelerini tanımlayarak ilerliyoruz.

15

Aşağıdaki resim de cihaza Upload edilecek Sihirbaz yapılandırmamızın özetini görüyoruz. “NEXT” diyoruz ve sihirbaz adımlarında belirlediğimiz tüm bilgiler cihazımıza upload oluyor.

16

Aşağıdaki resimde benim bilgisayarımda cihazın Firmware paketinin de kurulu olmasından dolayı configürasyonu kaydederken cihazınen son firmware inide upgrade ettiğini görüyorsunuz.

17

Ve Finish…

18

Cihaz Finish sonrası Reboot edecektir. Cihazin açıldığını anladıktan sonra. Connect To Firebox butonuna tıklayarak cihazımıza bağlanıyoruz.

19

Cihazımıza bağlantı kuruyoruz.

20

Default haliyle Policy Manager görünümü.

21

Kurallar;
1. Standart FTP Portu (21) tüm Trusted (Any-Trusted) ve Optional (Any-Optional) network e açıktır.
2. Cihaza Web Arayüzü üzerinden erişim tüm (Any-Trusted) ve Optional (Any-Optional) network e açıktır.
3. Tüm (Any-Trusted) ve Optional (Any-Optional) network herhangi bir noktaya ping atabilir. (cihaz dahil)
4. Cihaza WSM ile erişim tüm (Any-Trusted) ve Optional (Any-Optional) network e açıktır.
5. Dışarıya istek yapılan tüm portlar (Any-Trusted) ve Optional (Any-Optional) network e açıktır.
Bir sonraki watchguard yazısında görüşmek üzere.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir