Sistem Center Yönetim Ailesi içinde yer alan backuplama çözümü olann Data protection Maneger ‘in son sürümü olan DPM 2010 ‘un kurulumunu yapacağız.
Dpm 2010 Yazılımının başlıca özellikleri aşağıdaki gibidir.
- Windows tabanlı uygulama ve dosyaların Continuous Data Protection(anlık olarak,uygulama ve dosyaları çalışırken,açıkken koruyabilmesi) teknolojisini kullanarak Disk ve Tape tabanlı koruyabilmektedir.
- Windows server 2003 ve Server 2008 R2 arasında kalan bütün işletim sistemlerinin,System state ve bütün datalarını yedek alabilmektedir.
- Sql Database yedeği alabilmektedir.
- Exchange Server 2003 ve 2010 arasında olan bütün serverlerin database yedeğini alabilmektedir.
- Win7 ve Xp işletim sistemlerinini yedeklerini alabilmektedir.
- Hyper-v Sunucuların yedeklerini alabilmektedir.
Şimdi DPM 2010 kurulumuna geçeceğiz.
Install Data Protection Manager ‘i seçip gerekli kurulumu başlatıyoruz.
Lisans anlaşmasını kabul edip OK diyerek bir sonraki aşamaya geçiyoruz.
NEXT diyerek bir sonraki aşamaya geçiyoruz.
Kurulum için gerekli komponent ,donanım ve servis gereklilikleri denetletlediği aşamaya geliyoruz.Servera burada SIS(Single Instance Storage) servisinide burada kuruyoruz.
NEXT diyerek bir sonraki aşamaya ilerliyoruz.
Gerekli kompanentleri kurduktan sonra sistemi bizden restart etmemizi istiyor.Sistemi restart edip bir sonraki aşamaya geçiyoruz.
Sistemi restart ettikten sonra herhangi bir eksiklik kalıp kalmadığını kontrol ediyor ve sorun kalmadığını gösteriyor.NEXT diyerek bir sonraki aşamaya geçiyoruz.
DPM2010’un SQL databesenin nereye kurulacağını belirliyoruz.Default gelen ayarları ile kuruyorum.Eğer kuruduğumuz sistem de SQL kurulu ise bir Use an Existing instance of SQL Server 2008 seçiyoruz ve NEXT diyerek bir sonraki aşamaya geçiyoruz.
DPM2010 Accaunts için şifre belirleyip NEXT diyerek bir sonraki aşamaya geçiyoruz.
DPM2010 Sistem updatelerini indirip indirmeyeceğini soruyor biz indirme diyerek NEXT diyerek bir sonraki aşamaya geçiyoruz.
DPM2010 da çıkan hataları Microsoft da gönderip göndermeyeceğimizi soruyor biz gönderme diyerek NEXT diyerek bir sonraki aşamaya geçiyoruz.
DPM2010 kurulumu başladı ve şuan programın kurulmasını bekliyoruz.
Kurulumu Sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirtiyor ve CLOSE diyerek kurulumu sonlandırıyoruz ve masaüstünden DPM2010 Manager Çalıştırıyoruz ve aşağıdaki Default ekran görüntüsünü alıyoruz.
Bura da sorunsuz bir şekilde programın çalışmış olduğunu görüyoruz.Bir sonraki makalede görüşmek üzere…