Bir önce ki makalemde sizlere VMM Server kurulumunu anlatmıştım. Bu makalemde ise VMM Administrator Console kurulumunu yani VMM Server kurulumunu devamı olan Administrator Console anlatmaya çalışacağım. Administrator Console sanal makinelerimizi ve hostlarımızı yönettiğimiz ara yüzdür. Administrator Console yüklemeden VMM Server hiçbir anlam ifade etmemektedir. Bir önce ki makalemizden hatırlayacağınız üzere VMM kurulabilmesi için sistem ve donanımsal bileşenlerin öneminden bahsetmiştik. Bu makalede de aynı sistem özellikleri üzerinden devam edeceğiz. Hemen uygulamamıza başlıyoruz. VMM Administrator Console üzerine tıklayalım. Kurulumumuz başlıyor.
Lisasn sözleşmesini kabul ediyoruz. Next diyoruz.
Güncellemeler hakkında bize bilgi veriyor. Bir önceki yani VMM server kurulumu isimli makalemizde bu seçeneği aktif etmiştik. Bizi bilgilendiriyor. Next diyelim.
Donanımsal ve yazılımsal olarak VMM makinemizi test etti ve sonuç olumlu bir şekilde gerçekleşti. Next diyelim.
VMM Administrator Console kuracağımız dizini gösteriyor. Default olarak bırakıyorum. Next diyerek VMM Administrator Console kurulumuma devam ediyorum.
VMM Administrator Console ulaşacağım port numarası next diyerek devam edelim.
Yaptığımız yapılandırma ile alakalı olarak bizi bilgilendirici bir özet ekranı karşılamakta Install diyerek VMM Administrator Console kurulumumuzu başlatalım.
VMM Administrator Console kurulumumuz başlamış durumda zaman sunucumuzun kaynaklarına göre değişiklik gösterecektir.
VMM Administrator Console bağlanabilmek için bize bir port numarası vermişti. Localhost:8100 yazıyor. VMM Administrator Console bağlanmak için Connect diyelim.
Karşımıza Consol Ekranı geliyor
Başka bir yazıda görüşmek üzere ..